06 (1) 215 4938

Tennivalók halálozás esetén

Hant TemetkezésTennivalók halálozás esetén

Követendő intézkedések elhalálozás esetén:

A halál bekövetkeztét halottvizsgálattal kell megállapítani. Mivel a haláleset bárhol megtörténhet ebből következően az ügyintézés is esetenként eltérő, vagyis az elhalálozás helyszíne befolyásolja a tennivalókat.

Lakáson történt elhalálozás esetén

  1. Kezdeti lépésként értesíteni kell a háziorvost, rendelési időn kívül pedig az ügyeletes orvost, ők állapítják meg a halál beálltát, végzik el a halottvizsgálatot és állítják ki a halottvizsgálati bizonyítványt.
  2. Ezután kell felvenni a kapcsolatot cégünkkel és ellátogatni temetkezési irodánkba, hogy a temetés vagy hamvasztás szervezése megtörténjen. Kollégáink mindenben készségesen segítenek.
  3. Az orvos feladata, hogy intézkedik az elhunyt elszállításáról. (Elszállításkor az elhunyton nemesfém, vagy annak vélhető tárgy nem maradhat.)
  4. A kórházon kívül elhunyt személy esetében, ha a halál oka a halál bekövetkezését követő 16 órán belül nem állapítható meg, a holttestet további intézkedésig a legközelebbi boncolóhelyiség-csoportot fenntartó temetőbe vagy kórházi patológiai osztályra kell szállítani. Ebben az esetben (mivel az orvos rendelte el a szállítást) az OEP fizeti a szállítási költségeket.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvénynek a halottakkal kapcsolatos rendelkezései végrehajtásáról, valamint a rendkívüli halál esetén követendő eljárásról. (itt olvasható)

Kórházban történt elhalálozás vagy az elhunyt kórházba szállítása esetén

A kórházi felvételi iroda álltja ki a Halottvizsgálati bizonyítványt, a “Jegyzőkönyv haláleset bejelentéséről” nyomtatványt, és a Halálozási Statisztikai lapot melyeket az elhunyt személyes tárgyaival, ruháival és személyi igazolványával együtt átadnak a hozzátartozónak.

Ezt követően a temetés ügyintézése érdekében be kell fáradni a temetkezési irodánkba ahol több évtizedes gyakorlat és tapasztalat alapján megszervezzük a temetési vagy a hamvasztási szertartást.

Forduljon hozzánk bizalommal, bízza ránk az ügyintézés terhét!

A kórház Patológiai Osztályán történik az elhunyt boncolása, az ezzel kapcsolatos adminisztrációs tevékenység, illetve az elhunytaknak a temetésre, ravatalozásra vagy hamvasztásra való felkészítése, szükség esetén mosdatás, borotválás, sminkelés, fésülés, öltöztetés, esetenként balzsamozás). A hozzátartozók bevihetik a temetési szertartásra szánt ruhákat, a vallási és kegyeleti tárgyakat, ékszereket.

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek 8:00h-16:00h

TELEFON / FAX

+36 (1) 215 4938

+36 (1) 456 0433

EMAIL CÍM

info@hant.hu

IRODÁNK ÁTMENETILEG ZÁRVA

Budai irodánkban várjuk továbbra is kedves ügyfeleinket
Címünk: 1119 Budapest, Bártfai utca 9/b
Telefonszám: 06-1-204-37-38

This will close in 15 seconds